Йордан Моллов - БГ вълкът от Уолстрийт, зарязва кариера за милиони, за да преподава на студенти у нас

https://mreja.bg/novini/yordan-mollov-bg-valkat-ot-uolstriyt-zaryazva-kariera-za-milioni-za-da-prepodava-na-studenti-u-nas/106046 Mreja.bg
Йордан Моллов - БГ вълкът от Уолстрийт, зарязва кариера за милиони, за да преподава на студенти у нас


Йордан Моллов е български топ специалист по финансови анализи, борсово посредничество и инвестиции, доказал се с уменията си в целия свят. Той обаче категорично е решил да напусне активния бизнес и големите пари и да замени луксозния кабинет на шеф с преподавателска банка в студентски аудитории. През последните 15 години Йордан Моллов е един от лидерите в сферата на финансите у нас, а имиджът му на отлично подготвен експерт се доказва с богатия опит като водещ професионалист в редица международни компании зад Океана, както и в меката на търговията с борсови акции Уолстрийт.Йордан Моллов e бакалавър по международни отношения от SUNY New Paltz, САЩ и магистър по бизнес администрация от Fordham University, САЩ. Още в началото на професионалната си кариера получава невероятната възможност да се учи от най-добрите. Поканен е в стажантската програма към Централата на Oбединените нации в Ню Йорк и там преминава обучение в главния офис на нейния тогавашен председател Кофи Анан. 
От 2006 до 2009 г има невероятния шанс да работи в меката на борсовата търговия Wall Street като анализатор на най-големите хедж фондове - Hound Partners, 3G capital, NYLIM. 
„Да се задържиш и да бъдеш сред най-добрите на Уолстрийт изисква не само упоритост, а и непрестанно следене и анализи на ежесекундно променящата се среда на фондовата борса“, споделя в свое интервю финансистът.Базирайки се на познанията и компетенциите си в тази сфера, той и още двама от съдружниците му пишат имената си в историята на родната икономика, като основават първия български хедж фонд в Америка „Голдън спирит асет мениджмънт“, насочен към клиенти от Централна и Източна Европа. 
Цялата администрация на фонда е позиционирана в Манхатън, а отговорността за управлението там е делегирана на един от най-добрите експерти от Уолстрийт в търговията с акции, облигации и ценни книжа. Главният брокер на компанията е известен в цял свят авторитет, който инвестира акции главно на американския пазар. Компанията специализира върху инвестиции в акции, облигации, суровини, и други финансови инструменти на всички клиенти, които по американските закони са състоятелни, за да създаде благоприятна комбинация между риск и печалба.С цената на много упорита работа, ясна визия, безспорен талант и силна воля, Моллов извежда „Голдън спирит асет мениджмънт“ на световния инвестиционен пазар. Експертът е категоричен, че рисковете съществуват, за да бъдат поети, възможностите са, за да бъдат използвани, а всеки риск е също така и възможност. 
„Силата ни винаги е била в намирането на новаторски подходи за набиране на клиенти, динамиката на развитие и пробиването на алтернативни пазари“, издава ключа към успешната си кариера финансистът. 
С днешна дата, той е на върха на професионалното си развитие, затова и новината, че ще посвети бъдещата си дейност на току що прохождащи кадри в света на финансите, идва доста изненадващо както за клиентите, така и за конкурентите на Моллов.
Бизнесменът обаче има солидни аргументи в полза на решението си. Обяснява, че държи на отлично подготвени специалисти, прилагащи знанията си в реалните условия на и без това доста сложната за инвестиции икономическа среда в България. А какво по-мотивиращо за младежите може да бъде това да се учат именно от най-добрия, врял и кипял в света на борсовите акули от Уолстрийт?„Навсякъде разчитаме на кадри, израснали в българския офис, което дава възможност на трудолюбивите и усърдните да се развиват. Много от младите ни хора натрупаха ценен опит от проверките на местни и чуждестранни институции, които ние минахме успешно. Научихме се, че глобалната експозиция носи не само привилегии, но и отговорности и задължения“, обяснява в свое интервю Моллов.
В момента той преподава две нови за учебните програми у нас специалности - Стратегии и Е-business в Нов български университет, Стопанска академия „Димитър Ценов“ – Свищов, Университета по библиотекознание и информационни технологии. Изнася лекции като гост – преподавател в Бургаския и Варненския свободни университети.Сериозна част от времето му е посветена и на благотворителна дейност, а компаниите, които ръководи, както и десетките му клиенти, са поверени в опитните ръце на съдружниците му.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.