Второто международно изложение за внос в Китай ще се радва на повече участници

https://mreja.bg/novini/vtoroto-mezhdunarodno-izlozhenie-za-vnos-v-kitay-shte-se-radva-na-poveche-uchastnici/86375 Mreja.bg
Второто международно изложение за внос в Китай ще се радва на повече участници


Второто Международно изложение за внос в Китай ще се радва на по-голямо участие от миналата година, заяви висш служител в петък.

Над 3000 компании от над 150 държави и региона са потвърдили участието си в Експото, което ще се проведе от 5 до 10 ноември в Шанхай, каза заместник-министърът на търговията Уан Биннан на пресконференция, организирана по случай отброяването на последните 100 дни до началото му, информира Радио "Китай".

Участниците във Второто международно изложение за внос са членове на Г-20, БРИКС и Шанхайската организация за сътрудничество, както и близо 60 държави от инициативата „Един пояс, един път" и 40 от най-слабо развитите страни. Над 250 от тях са лидери в индустрията и в листата на Форчън Глобал 500, каза заместник-министърът, добавяйки, че на тазгодишното Експо ще бъдат представени нови продукти и технологии. Автомобилната компания Hyundai например ще покаже своите технологии и дизайнерски концепции на двойно по голяма площ.

„Индустриализацията, инвестициите и търговията са стимул за икономическото чудо на Китай, но вътрешното потребление е основната движеща сила на растежа днес", каза Ник Леунг, председател на международната консултантска компания „McKinsey & Company".

Според данни на Министерството на търговията, 79,6% от китайските потребители имат опит в пазаруването на чужди стоки.

Като допълнение към създаването на платформи за чуждестранните компании, Китай намали и митата, за да стимулира вноса, въведе и някои мерки, с които да улесни търговията. От началото на тази година страната многократно коригира митата за превозни средства и авточасти, както и за редица лекарства срещу рак.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.