Все още няма обвинения за смъртта на 18-годишния Станислав в Приморско

https://mreja.bg/novini/vse-oshte-nyama-obvineniya-za-smartta-na-18-godishniya-stanislav-v-primorsko/87754 Mreja.bg
Все още няма обвинения за смъртта на 18-годишния Станислав в Приморско


Все още няма повдигнати обвинения за смъртта на 18-годишния Станислав Г. , който загина при спускане  по водна пързалка в аквапарка в Приморско вчера следобед, установи проверка на "24 часа".

От прокуратурата заявиха, че са назначени две експертизи и се чакат становищата на вещите лица. "По случая е образувано досъдебно производство, което се наблюдава от окръжната прокуратура. Днес се извършва повторен оглед на мястото, разпитани са множество свидетели. Едната от назначените експертизи трябва да установи причината за смъртта на загиналия, а другата е съдебно-техническа. Ще бъдат проверявани режимът по привеждане в действие на съоръжението в началото на сезона, наличието на табели, указващи как и по какъв начин се използват пързалките, какви са ограниченията, защото такива има. Това е причината към момента да няма привлечено  обвиняемо лице. Все пак, не са минали 24 часа от инцидента", заяви пред наш репортер зам.апелативният прокурор на Бургас Йовита Григорова. 

18-годишният Станислав от старозагорското село Кирилово загина при спускане в най-екстремната пързалка на аквапарка, наречена "Цунами". По информация на полицията той се е спуснал с главата напред, но в улея се е сблъскал  с друг младеж. Той е ранен, но след преглед в бургаската болница подписал декларация, че не желае да бъде хоспитализиран. Двете момчета били приятели и заедно отишли на почивка в Приморско.

Аквапаркът ще остане  затворен до приключване на разследването.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.