Връщат водата в Лом!

https://mreja.bg/novini/vrashtat-vodata-v-lom/108098 Mreja.bg
Връщат водата в Лом!


Водоподаването към Лом от помпената станция край Добри дол е възстановено, съобщават от общината. В два дни бяха извършени предвидените строително-ремонтни дейности по пускане в експлоатация на новия напорен водопровод.


Проектът на община Лом за Авариен ремонт на напорен тръбопровод на стойност 6 291 508 лв., бе финансиран и изпълнен на 5 етапа. В началото на 2017 г. община Лом сключи договор с Министерството на околната среда и водите за финансиране на първия етап на стойност 1 611 909 лв. Благодарение на този изграден участък от напорния водопровод през 2018 г., когато бе обявено бедственото положение, за 5 дни бе възстановено водоподаването на Лом.


Два от етапите, които включваха и ремонт и преоборудване на помпените станции "Изток" и "Запад", бяха директно възложени и финансирани от МРРБ на "ВиК"-Монтана и фирми-изпълнители. За изпълнение на другите два етапа, в началото на 2020 г. Министерският съвет осигури на община Лом 2 000 000 лв.


Пускането в експлоатация на новия напорен водопровод ще елиминира предпоставките за авариите, които предизвикваха спиране на водоподаването, особено в летните месеци, за Лом и селата Замфир, Сливата и Добридол.

Източник: https:novini.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.