Връщат Цветан Василев в България: За два дни Иван Гешев свърши това, което държавата не успя за 6 години!

https://mreja.bg/novini/vrashtat-cvetan-vasilev-v-balgariya-za-dva-dni-ivan-geshev-svarshi-tova-koeto-darzhavata-ne-uspya-za-6-godini/104935 Mreja.bg
Връщат Цветан Василев в България: За два дни Иван Гешев свърши това, което държавата не успя за 6 години!


Главният прокурор Иван Гешев вече започна да показва какво е да се работи здраво и да се постигат нужните резултати!Цели 6 години Цветан Василев се укриваше в Сърбия и незнайно защо българската държава така и не поиска от нашата съседка екстрадация на бившия банкер. Трябваше да бъде сменен главният ни прокурор, за да започнат нещата у нас да се случват както трябва.

В крайна сметка загубите от 3,5 млрд. лв., които нанесе на България Василев, и до днес се покриват от родните данъкоплатци. С тези пари днес икономиката ни щеше да е неколкократно по-стабилна, както неведнъж е казвал премиерът Борисов.

За 6 години Сърбия нито веднъж не загатна, че може да екстрадира Цветан Василев, който фалира КТБ. И няма и как да е другояче, след като усилено се говори, че той инвестира здраво в сръбската икономика и я финансира постоянно. Все пак с 3,5 милиарда могат да се направят много неща.

Раят за бившия банкер обаче приключи. Иван Гешев внесе искане за екстрадация на Василев, а по закон то трябва да стане до 3 месеца. Това, което нито съдебната, нито изпълнителната власт не направи толкова време, Гешев го стори за отрицателно време след встъпването си в длъжност.

Източник: https:pik.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.