Водещи строителни компании в Китай ще поставят зарядни станции за електромобили

https://mreja.bg/novini/vodeshti-stroitelni-kompanii-v-kitay-shte-postavyat-zaryadni-stancii-za-elektromobili/86630 Mreja.bg
Водещи строителни компании в Китай ще поставят зарядни станции за електромобили


Четири от водещите строителни компании в Китай стартираха партньорство с Националната електроразпределителна компания (State Grid) за създаването на зарядни станции за автомобили с нови енергии (NEV) за около 8,7 милиона домакинства, информира Радио "Китай".

Гигантът Evergrande Group и China Grid Corporation формираха съвместна компания за интелигентни енергийни услуги в Шънджън по-рано този месец, която ще се занимава с инсталирането на зарядни стълбове за електромобили на всеки жилищен паркинг в града.

Други компании в сектора на имотите, включително Country Garden, Vanke и Sunac, също са се включили в начинанието, разширявайки услугите за зареждане на електромобили до 5468 квартала с около 31 милиона жители.

Собствениците на такива автомобили могат да сканират QR код и да платят, докато зареждащите стълбове автоматично завършват презареждането, когато потреблението на енергия е ниско.

Предишни проекти, свързани с Evergrande, включваха създаването на дъщерно дружество с капитал от 2 млрд. долара и три производствени бази за нови енергии в южния мегаполис Гуанджоу с инвестиция от 160 милиарда юана (около 23,25 милиарда щатски долара).

Китай разполага с най-голямата в света мрежа от съоръжения за зареждане на електромобили, която към края на юли включва около 1 милион станции.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.