Внимавайте за тези скрити признаци: Може да са сепсис!

https://mreja.bg/novini/vnimavayte-za-tezi-skriti-priznaci-mozhe-da-sa-sepsis/106278 Mreja.bg
Внимавайте за тези скрити признаци: Може да са сепсис!


Внимавайте за тези скрити признаци на сепсис!

Сепсисът е сред най-опасните състояния, които обаче често се хващат трудно. Следете за тези няколко симптома, които биха могли да бъдат скритите признаци на болестта.


На първо място това е температурата - както високата, така и ниската такава. Ако температурата е висока и не спада няколко дни, това е показател, че се бори с инфекцията и трябва да потърсите лекар.


Същото трябва да направите и при ниска температура на тялото, защото е доказано, че този вид отравяне на кръвта е по-трудно за лечение.


Ако пулсът ви се учестява без причина също е нещо опасно, особено ако ударите на сърцето са над 90 или дори 100 в минута.

Ниското кръвно налягане е друг признак, при който горната граница под 100 показва, че съдовете се дехидратират и има опасност от септичен шок.


Пребледняване на кожата и задух са другите симптоми, които ясно могат да бъдат разчетени. Това се дължи на започналото възпаление на белите дробове, налагащо учестено дишане.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.