Внимание: Водата в Добрич и части от Албена е мътна!

https://mreja.bg/novini/vnimanie-vodata-v-dobrich-i-chasti-ot-albena-e-matna/107924 Mreja.bg
Внимание: Водата в Добрич и части от Албена е мътна!


След сигнали за мътна вода, подавана във водопроводната мрежа на Добрич и в част от курортния комплекс "Албена", Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ взе проби за лабораторни изследвания, съобщават от ведомството.


От "ВиК"-Добрич посочват, че водата е негодна за пиене и качеството й е влошено заради падналите обилни валежи. Проблемът вече е отстранен, но избистрянето на водата в мрежата ще продължи през целия ден, посочват от дружеството.

Взетите проби вода от пунктове в Добрич и в горната зона на курорта "Албена" ще бъдат анализирани по физикохимични и микробиологични показатели, информират от РЗИ. До излизане на лабораторните резултати инспекцията препоръчва в домакинствата, където водата от водопроводната мрежа е видимо мътна, да се използва бутилирана вода от търговската мрежа. Потребителите трябва да преваряват водата, ако я ползват от резервни съдове.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.