Внимание! Този симптом алармира, че ви е покосила мутацията Делта на COVID-19

https://mreja.bg/novini/vnimanie-tozi-simptom-alarmira-che-vi-e-pokosila-mutaciyata-delta-na-covid-19/107984 Mreja.bg
Внимание! Този симптом алармира, че ви е покосила мутацията Делта на COVID-19


От такива симптоми на инфекцията напоследък се оплакват много руснаци


Разкриха симптома, който издава, че ви е покосил индийският вариант на новия коронавирус, известен още като Делта.


 


Той може да се прояви със стомашно-чревно разстройство, съобщават световните агенции, цитирани от БТА.

"От такива симптоми на инфекцията напоследък се оплакват много руснаци, заразени с COVID-19", каза белодробният специалист д-р Алексей Никишенков.


"Обикновено не знаем пред какъв щам сме изправени, защото в рутинната практика не се правят изследвания за подвида на коронавируса.


 


Но мога да отбележа, че в последно време, след като започна разпространението на щама Делта, пациентите с коронавирус все по-често се оплакват от разстройства на стомашно-чревния тракт - диария, коремни болки.


Тези симптоми се прибавят към известните отпреди – кашлица, слабост, болки в мускулите", каза той.Появата на "стомашен ковид" при пациентите, заразени с варианта Делта, потвърди и имунологът д-р Владимир Болибок.
"За щама Делта, който сега атакува, е характерен т.нар. "стомашен ковид". Често към известните симптоми се прибавят болки в корема, повръщане и диария", каза той.

Вирусологът д-р Виктор Ларичев е категоричен, че всички симптоми, проявявани досега от пациентите, заразени с основния вариант на коронавируса, остават актуални и при индийския щам.


"Симптомите остават същите. При всички инфекциозни заболявания първо се повишава температурата – това е било така, така и остава", подчерта той.

Източник: https:zdrave.to


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.