Внимание! Плажуването по родното Черноморие може да ви излезе златно!

https://mreja.bg/novini/vnimanie-plazhuvaneto-po-rodnoto-chernomorie-mozhe-da-vi-izleze-zlatno/105898 Mreja.bg
Внимание! Плажуването по родното Черноморие може да ви излезе златно!


Властите започват да глобяват между 1000 и 3000 лева


Оказва се, че плажуването по родното Черноморие може да ви излезе златно.


 


Сериозно напрежение се създаде на един от най-красивите ни северни плажове – Болата заради глобени шофьори.


 


Въпреки че е защитена територия в резерват "Калиакра", от години на плажа джипове и коли спират непосредствено до морето. В нередки случаи превозните средства спират и в самата вода, за да свалят лодките си от колите.


 


И така буквално са превърнали плажа в паркинг. Властите в Каварна обаче започват да глобяват всеки, паркирал там, между 1000 и 3000 лева. Във вторник туристи там се оказаха неприятно изненадани, стигна се и до закани за протест, информира Нова телевизия. 


 


„Глобите не са наложени от община Каварна, а буквално от държавата, тъй като има паркирани коли на пясъчната ивици. Нарушава се законът за устройство на черноморското крайбрежие. Летовниците се оплакаха, че няма табели. Все пак сме в защитена зона, незнанието на законодателството не оправдава никого”, смята кметът на Каварна Елена Балтаджиева.


 


„Паркирането е забранено по смисъла на закона. Никой не го оспорва. Глобите в момента са справедливи, защото такова е законодателството”, заяви кметът на Българево – Георги Янев. Според него е необходим диалог с всички компетентни институции.

Източник: https:blitz.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.