Внимание! Нова фишинг измама обещава над 6 милиона долара в сметката (Вижте престъпната схема)

https://mreja.bg/novini/vnimanie-nova-fishing-izmama-obeshtava-nad-6-miliona-dolara-v-smetkata-vizhte-prestapnata-shema/105574 Mreja.bg
Внимание! Нова фишинг измама обещава над 6 милиона долара в сметката (Вижте престъпната схема)


Нова фишинг измама превзе електронните пощи на пловдивчани. Измамниците масово пращали писма, в които се моли за партньорство и помощ при прехвърлянето и инвестирането на наследствени фондове в размер на 6 500 000 щатски долара. За опита за подхлъзване на по-лековерните алармира читател на „Марица“. 


„В рамките на седмица аз, съпругът ми и сестра му получихме такива имейли.  Мои познати също са получили. В тях пише, че сумата от 6 500 000 щатски долара е депозирана от покойния баща на подателя на писмото в банка преди да умре.  Възрастният мъж казал на дъщеря си, че трябва да търси чуждестранен партньор във всяка държава по неин избор, за да се преведат средствата и моли средствата да бъдат прехвърлени в сметката на получателя за бизнес цели в страната ни“, разказва Ивелина Петрова. 


До решението измамницата стигнала след като претърпяла редица унижения от роднини на покойния й баща, чиято смърт по думите й била планирана именно от тях. Затова тя се чувствала застрашена и искала да избяга в чужбина. 


Във фишинг мейла се посочвало още, че транзакцията е 100% безрискова и легитимна. Наследникът бил готов да предложи 30 на сто от общата сума като компенсация за помощта. Други 10% от 6,5 млн. щатски долара щели да отидат за благотворителност в България. 


Имелът е подписан от Бинту Деме и за разлика от повечето такива измами не личи да е превеждан с гугъл преводача. 


 


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.