Внимание! 14-ти април носи сериозно изпитание

https://mreja.bg/novini/vnimanie-14-ti-april-nosi-seriozno-izpitanie/109353 Mreja.bg
Внимание! 14-ти април носи сериозно изпитание


Този път тя ще е със сила G4


Този четвъртък (14 април) ще ни поднесе сериозно изпитание.


 


Учените предупреждават, че Земята ще бъде ударена от мощна магнитна буря. Този път тя ще е със сила G4 – предпоследното ниво от скалата.


 


През изминалите няколко дни слънчевата активност се е засилила. Това съответно на свой ред предизвиква по-чести магнитни бури, които на всичкото отгоре са и с по-голяма сила, отбелязва Bulgaria ON AIR.


 


Изригването представлява изхвърляне на заредени плазмени частици. Те биват изстреляни в посока към Земята. Скоростта, с която това се случва е от около 700 км/сек.


Екип от учени посочва, че такива магнитни бури могат да предизвикат сериозни смущения в комуникационните системи. Не трябва да се пренебрегва и факта, че влияят негативно на не малка част от хората.


 


И за този път са в сила правилата, които медиците повтарят от години. Най-добре би било да заложите на лека храна като плодове и зеленчуци. Не забравяйте да приемате достатъчно количество течности като най-добре ще е да пиете вода. Не на последно място, не се затваряйте вътре – разхождайте се на въздух колкото се може по-дълго време.


Източник: pik.bg


 


 


 


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.