Внезапно почина емблематичният адвокат Марковски

https://mreja.bg/novini/vnezapno-pochina-emblematichniyat-advokat-markovski/109335 Mreja.bg
Внезапно почина емблематичният адвокат Марковски


Адвокат Марин Марковски е починал внезапно, узна Мрежа.


Емеблематичният юрист е напуснал този свят на 73 години, се казва в съобщение на Софийската адвокатска колегия. Приживе той беше сред най-популярните и търсени имена в гилдията у нас.


Занимавал се е с някои от най-емблематичните дела след промените. За две от тях все още се говори и ще се говори дълго. Едното е разстрела на бившия премиер Андрей Луканов, а другото е зверското убийство на сестрите Белнейски.


По второто дело той беше защитник на обвинения за убийството и единствен подсъдим Лазар Колев. А по делото за Луканов защитаваше обвинения за физически извършител Александър Русов.


Известността си адвокат Марковски дължеше не само на професионализма си, но и на чувството си хумор по време на пледоариите, което беше негова запазена марка. Той често обичаше да цитира и литературни класици.


Дългата му кариера стартира още през 1975 година, а основният му опит и водеща специалност беше наказателното право. Освен делата срещу убийците на Белнейски и Луканов, през кариерата му са минали някои от най-тежките наказателни дела в България.


Това са престъпленията против личността, длъжностни присвоявания, безстопанственост, дела свързани с европейските фондове, данъчни престъпления, контрабанда.


Източник: бТВ


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.