Вместо да помогне на своите граждани, България дава над 230 хил. лв. на чужди държави!

https://mreja.bg/novini/vmesto-da-pomogne-na-svoite-grazhdani-balgariya-dava-nad-230-hil-lv-na-chuzhdi-darzhavi/108125 Mreja.bg
Вместо да помогне на своите граждани, България дава над 230 хил. лв. на чужди държави!


България отпуска 234 701 лв. по линия на официалната помощ за развитие, реши Министерският съвет.


Средствата се разпределят за предоставяне на хуманитарна помощ по двустранна линия и чрез целеви вноски за международни организации.


За справяне с тежката епидемична обстановка, породена от третата вълна на COVID-19, Намибия ще получи 39 117 лева. На Международната организация по миграция в Ирак ще бъдат предоставени 97 792 лева за изпълнение на Стратегията за включване на хората с увреждания (2019-2021 г.). Третият бенефициент е Агенцията на ООН за подпомагане на палестинските бежанци, която ще получи останалата част в размер на 97 792 лева.


Отпуснатите суми допринасят за утвърждаване на доброто име и авторитета на България като предвидим и ценен хуманитарен донор. Те са и средство за реализирането на външнополитически цели на страната ни в обществено значими области като защита правата на човека и в помощ на уязвими групи. Това е основен приоритет на членството ни в Съвета по правата на човека за периода 2019-2021 г.


Източник: https:novini.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.