ВМА с последни новините за резултатите от пробите за коронавирус

https://mreja.bg/novini/vma-s-posledni-novinite-za-rezultatite-ot-probite-za-koronavirus/105083 Mreja.bg
ВМА с последни новините за резултатите от пробите за коронавирус


От ВМА с последна информация за резултатите от пробите за коронавирус у нас. Днес, на 28 февруари във ВМА са били изследвани общо 47 проби, а в Националната референтна лаборатория към Националния център по заразни и паразитни болести още 15 проби.


Всички те са отчели отрицателни резултати. Контролните изследвания, които са извършени при междулабораторен обмен на общо 6 отрицателни проби, потвърждават информацията, че на този етап у нас все още няма потвърден случай на ковид-19, пише.


Засега у нас 40 души остават под карантина. Те са настанени в различни болници на страната. Пациентите са били хоспитализирани заради оплаквания, подобни на тези при коронавирус. 


Днес бе потвърден още един случай на зараза в Гърция. Болната е млада жена, която преди дни се е завърнала от Италия. Случаите на коронавирус в южната ни съседка вече стават 4. Първият регистриран случай бе на млада жена от Солун, която се прибрала от пътуване до Италия. Ден по-късно бе установено, че е заразено и детето й. 


Другата пациентка е млада жена от Атина, която също е пътувала до Италия. Гръцките здравни власти съобщават, че състоянието на трите жени и детето, заразено с коронавирус, е стабилно. Заразените проявяват леки симптоми на заразата и прогнозите са благоприятни.


Потвърден случай на зараза има и в Румъния, пише БЛИЦ.



0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.