Вижте какво застигна убиеца на Милен Цветков

https://mreja.bg/novini/vizhte-kakvo-zastigna-ubieca-na-milen-cvetkov/107261 Mreja.bg
Вижте какво застигна убиеца на Милен Цветков


Заседанието е насрочено за утре


Кристиан Николов, който е подсъдим за катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков, е заразен с COVID-19. За това информира Българската телеграфна агенция.Младежът е диагностициран с антигенен тест и е под лекарско наблюдение. Това е и причина процесът срещу него в съда да бъде отложен, заседанието беше насрочено за утре. Николов е с наложена постоянна мярка задържане под стража.

Преди дни стана известно и че бизнесменът Николай Банев, подсъдим за данъчни престъпления, също е диагностициран с коронавирус. Той е в ареста от почти две години.


 


Припомняме, че тези дни адвокатът на убиеца на Милен Цветков заяви, че от правна гледна точка казусът с Кристиан Николов е интересен.В дома на Николов е намерен телефон с чатове, в които могат да се намерят разговори за наркотични вещества. Те могат да се тълкуват двойствено обаче. Важно е кой е ползвал телефона, а не чий е той, подчерта адвокат Константин Симеонов.

Присъствието на журналисти не е добре за защитата, защото създава обществено мнение според Симеонов: „Това не влияе добре на спокойствието. Едно правосъдие, за да бъде обективно, трябва да има спокойствие“.

Адвокатът припомни, че в кодекса има текст, който споменава оказването на помощ вследствие на нанесената вреда. В случая обаче има противоречиви сведения като някои твърдят, че такива действия не е имало, а други казват, че младежът е оказвал помощ на журналиста.

Симеонов беше категоричен, че всички участници са излезли през левите врати на автомобила, шофиран от Николов. Това каза във връзка с констатацията, че колата е била в такава позиция, че е било невъзможно да се излезе от десните врати, а има очевидци, твърдящи, че младежите са излезли от дясната страна на автомобила.

Той отхвърли тезата, че показанията на приятелите на Кристиан са режисирани.
Защитникът заяви, че експертизата по веществата в организма на Николов е ключова: „Тези експертизи имат голямо значение по отношение на това дали е бил повлиян, т.е. дали те са оказали въздействие върху поведението, начина на шофиране. Това е от огромно значение както за развитието на делото, така и за размера на наказанието.“

Източник: https:blitz.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.