Вижте каква е последната воля на адвокат Марковски

https://mreja.bg/novini/vizhte-kakva-e-poslednata-volya-na-advokat-markovski/109389 Mreja.bg
Вижте каква е последната воля на адвокат Марковски


Синът на адвокат Марковски разкри каква е била последната воля на баща му, узна Мрежа.


Димитър Марковски сподели, че преди да почине емблематичният юрист е настоял наследниците му да се борят за връщане на религията в училище като задължителен предмет. Синът на Марковски разкри, че в дните преди да напусне този свят баща му се е обърнал изключително много към Бог и затова е настоял синът му да се заеме отново с темата за вероучението у децата.


„Баща ми беше „юридическо събитие“ – така адв. Марковски определи покойния си баща. И допълни, че колиритът на адвоката е трудно постижим. Благодарение на Марин Марковски, цялото семейство се занимава с право.


Синът му Димитър тръгва по неговите стъпки. „Като бях дете баща ми ме водеше по съдебните зали и районните управления, много рано започнах да проявявам интерес към адвокатската професия“, каза Марковски-младши.


Двамата работят 19 години заедно рамо до рамо в тежки наказателни процеси. „Мечта на баща ми беше да премерим сили един срещу друг в наказателно дело“, каза Марковски-син, но това така и не се случва.


„Последните години баща ми се беше обърнал много към Господ. Остави ни завет да се борим за вероучение в училищата, неговата изконна мечта“, каза Марковски-син.


Източник: бТВ


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.