Виорика Дънчила с две предложения за еврокомисар - Рована Плумб и Дан Ника

https://mreja.bg/novini/viorika-danchila-s-dve-predlozheniya-za-evrokomisar-rovana-plumb-i-dan-nika/87782 Mreja.bg
Виорика Дънчила с две предложения за еврокомисар - Рована Плумб и Дан Ника


Румънският премиер Виорика Дънчила е изпратила писмо до Европейската комисия с предложенията на Румъния за еврокомисар, а именно евродепутатите от управляващата Социалдемократическа партия (СДП) Дан Ника и Рована Плумб, твърдят политически източници, цитирани от Медиафакс и БТА.

На 26 юли премиерът Дънчила уточни, че Румъния ще изпрати две предложения за поста еврокомисар - една жена и един мъж. Рована Плумб - бивш министър за еврофондовете, и Дан Ника - бивш министър на вътрешните работи, бяха избрани за евродепутати от листата на СДП.

На 20 юли Виорика Дънчила заяви, че Румъния може да поиска отново поста еврокомисар за регионалната политика. Този пост се заемаше от румънката Корина Крецу, която прекрати мандата си, след като беше избрана за евродепутат. Румъния предложи мястото й да бъде заето временно от Йоан Мирча Пашку, но процедурата по одобрението му в Европейския парламент още не е приключила.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.