Виктор Николаев прониза Стойчо Кацаров с неудобен въпрос

https://mreja.bg/novini/viktor-nikolaev-proniza-stoycho-kacarov-s-neudoben-vapros/108581 Mreja.bg
Виктор Николаев прониза Стойчо Кацаров с неудобен въпрос


Здравният министър не намира вина в управлението си


Водещият на сутрешния блок на Нова ТВ – Виктор Николаев, прониза служебния министър на здравеопазването Стойчо Кацаров с остър въпрос.


 


По-рано днес Кацаров бе гост в студиото на  „Здравей, България“.


 


Виктор Николаев не скри притеснението си, което всъщност вълнува голяма част от обществото. става въпрос за все по-нарастващото разпространение на коронавируса у нас, както и голямата смъртност.


 


„Ние сме в топ 5 по смъртност в света. Спокоен сте? Не ви притеснява високата смъртност?“, отсече водещият.


Кацаров на свой ред повтори мантрата си от сряда: „Няма драми. Няма хаос. Не сме изпаднали в паника и не си скубем косите. Да, все пак ситуацията е напрегната. Обсъждаме зеления сертификат като пропуск за допускане до обществени места. Нови мерки няма да влязат от утре, а след 4-5 дни“, категоричен бе той.


 


Припомняме, че в сряда здравният министър Стойчо Кацаров заяви, че в петък ще оповести нови извънредни мерки, които да влязат в сила в цялата страна.„Тази година се умира повече в сравнение от миналата. Ще излезе, че смъртността от OCIVD-19 е в много по-високо ниво тази година“, каза още Николаев за страшната К-19 ситуация у нас.


 


„Ама ние сме достигнали пика на тази вълна. Смъртността следва броя на заразените с отстояние от 2-3 седмици. Високата смъртност се дължи на няколко фактора: лошото състояние на здравната система, лошото управление по време на криза и ниският процент на ваксинация. Хората не се ваксинираха масово и заради това сега смъртността ни е висока“. По този начин Кацаров прехвърли вината върху българското общество и оневини управлението си.


 


Виктор Николаев показа карта. От нея е видно, че ситуацията с коронавируса у нас е като в Африка: „Станахме Африка!“. И тук Стойчо Кацаров отново се оправда с това, че хората не искат да се ваксинират, а това е „доброволен акт“.


 


„Тезата, че хората не са информирани, не е вярна. Хората даже знаят повече от мен за ваксините. Опитваме се да управляваме кризата. Търсим баланс“, продължи защитата си Кацаров.

„Що за баланс е това на ден да умират по 100 души“, възмути се Виктор Николаев.

„Е, ще изчакаме хората да решат да се ваксинират. Това е цената, която ще платим“, отговори невъзмутимо Кацаров.

Смъртоносна теза е това“, ядоса се водещият на Нова ТВ, пише blitz.bg.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.