Видни учени посочиха фаталната грешка, която допускат заразените с COVID-19

https://mreja.bg/novini/vidni-ucheni-posochiha-fatalnata-greshka-koyato-dopuskat-zarazenite-s-covid-19/108492 Mreja.bg
Видни учени посочиха фаталната грешка, която допускат заразените с COVID-19


Промяна не трябва да се свързва с отслабването на коронавируса


Група видни учени посочиха фаталната грешка, която допускат преобладаваща част от заразените с COVID-19.


 


Ръководителят на Синдиката на парамедиците и фелдшерите в Русия Дмитрий Беляков заяви, че коронавирусът е променил симптомите си тази есен. Първоначално заболяването лесно би могло да се обърка с обикновената настинка или грип. Поради тази причина хората бавят търсенето на лекарска помощ.„Нов симптом на коронавирусна инфекция е тежката хрема, което преди не беше така“, казва Беляков в интервю, цитирано от информационните агенции.
В същото време той добавя, че тази промяна не трябва да се свързва с отслабването на коронавируса, тъй като това не е така.

Той също така отбеляза, че сега инфекцията става все по-бърза. Според него, ако по-рано пневмонията се е развивала при пациенти на седмия ден, сега това се случва на третия ден.
На свой ред лекарят Александър Едигер предупреди, че от първите дни пациентите с коронавирус вече имат симптоми, подобни на острия грип.

Това е възпалено гърло и болки в гърлото, висока температура. Някои пациенти се оплакват от загуба на слуха със замаяност, а не само от загуба на обоняние.
Това предполага, че вирусът засяга централната нервна система. В допълнение, пациентите имат продължителна кашлица с голямо количество храчки.

Едигер добави, че от предишните симптоми са останали храносмилателните нарушения, но сега те са по-изразени.
В допълнение към диарията са възможни гадене и повръщане, докато кръвните изследвания показват изразено повишаване на чернодробните ензими, което преди това не е наблюдавано, пише blitz.bg.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.