Вестник "Слободен печат": Крадем най-доброто от чуждата история

https://mreja.bg/novini/vestnik-sloboden-pechat-kradem-nay-dobroto-ot-chuzhdata-istoriya/85873 Mreja.bg
Вестник "Слободен печат": Крадем най-доброто от чуждата история


Премиерът Зоран Заев е прав, когато казва, че македонците с години крадат чуждата история, а аз бих добавил, че крадат най-доброто от чуждата история, като строят системи за централно отопление и водопроводи, които другите народи са имали още в античността, пише анализаторът Сърджан Иванович в статия във в. "Слободен печат", цитаран от БТА.

Не са минали и три хиляди години, откакто древните гърци са овладели техниката на централната система за отопление, преди ние да направим парно в основните училища в селата Амзабегово и Кадрифаково - новина, която "трепти" с позлатени букви в медиите.

Водопроводът на римляните, съставен от акведукти, дълги хиляди километри, е бил граден с години. Същото става и в Северна Македония, и то на десетина километра от столицата Скопие, където жителите на община Сопище се снабдяват с вода от отдалечената на няколко километра Патишка река. Водопроводът се строи с години, също като римския, коментира иронично авторът на статията.

С кого е общувала Катица Янева, пита в. "Вечер", след като прокуратурата съобщи, че е завършила експертизата на мобилния телефон на ръководителката на Специалната прокуратура Катица Янева, чието име се споменава във връзка със случая Рекет, отнасящ се за изнудване на обвиняеми. Прокуратурата отказа да даде информация с кого е общувала по телефона Катица Янева и посочи, че Янева не е разследвана, а експертизата трябвало само да покаже дали е имала контакти със заподозрените в изнудването. Вестникът посочва, че международната общност продължава да следи развитието на случая Рекет.

В. "Нова Македония" цитира посланика на ЕС в Скопие Самуел Жбогар, според когото случаят Рекет показва, че прокуратурата се бори с корупцията на високо равнище. "Мисля, че няма причини за политическа криза в държавата, защото институциите функционират, прокуратурата функционира, работи и Специалната прокуратура", каза Жбогар.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.