Веджи Рашидов с ултиматум към Румен Радев

https://mreja.bg/novini/vedzhi-rashidov-s-ultimatum-kam-rumen-radev/106260 Mreja.bg
Веджи Рашидов с ултиматум към Румен Радев


Вежди Рашидов отправи призив и важен ултиматум към президента


Вежди Рашидов прикани президента да се извини на българския парламент и лично на него. Председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди Рашидов днес направи изказване в парламента. 


В пленарната зала той заяви, че държавният глава си е позволил една политическа реч, която е изпълнена с агресия и ненавист без нотка на смирение, помирение и уважение към българския народ.


Вежди Рашидов заяви, че понятието народ се използва като мантра в демагогията на някои политици.


„Аз питам – кое е народ?“, заяви той.


Рашидов добави, че тези достойни хиляди лекари, които всеки ден се борят за здравето на българина и учителите, които подготвят новата учебна година за нашите деца не са на протестите. 


На тях не присъстват и талантливите български творци.


"Не виждам инженерите, работниците, строителите, които всеки ден се трудят, както не виждам и изтъкнатите български учени", заяви Рашидов и отново попита коя част е народът – тези, които по цял ден са на протестите, или онези, които по цял ден се трудят за просперитета на държавата.


Председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите  се обърна към депутатите с въпрос кой от тях се чувства мутра.


"Моля да си вдигне ръката. Госпожа Дариткова ли е мутра, господин Ципов ли, господин Иванов ли или който и да е? Аз не съм мутра", заяви Рашидов.


Той призова президента да се извини на българския парламент и лично на него, защото се чувствам засегнат от думите му.


"И все пак България е парламентарна република. Не президентска.", добави Рашидов, цитиран от БЛИЦ.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.