Вдовицата на Самоковеца прибра имот за над милион и половина в центъра на София (Вижте схемата й)

https://mreja.bg/novini/vdovicata-na-samokoveca-pribra-imot-za-nad-milion-i-polovina-v-centara-na-sofiya-vizhte-shemata-y/105451 Mreja.bg
Вдовицата на Самоковеца прибра имот за над милион и половина в центъра на София (Вижте схемата й)


Дарения за милиони левове е получила вдовицата на Константин Димитров- Косьо Самоковеца, показа проверка на „България Днес”.

В ролята на благодетели влизат родителите на Ангелинка, които безвъзмездно й прехвърлят огромен апартамент в центъра на София. Жилището е с площ от 217 квадратни метра и се намира на една от най-скъпите столични улици. В радиус от петдесетина метра са Президентството, множество хотели и бутици. Напук на кризата към днешна дата цената на квадратен метър на същата улица се търгува минимум за 3800 евро. По прости сметки апартаментът на Ангелинка струва над милион и шестстотин хиляди лв.Според запознати с дарението с него  приключва окончателно документалното прехвърляне на богатството на Самоковеца в ръцете на вдовицата му.

Твърди се, че приживе  Самоковеца успял да натрупа стотици милиони чрез ръководените от него контрабандни канали. Немалка част от сумите се отчитат на политическите му и полицейски покровители, но остатъка за него е повече от солиден.

След като официално стана собственик на хотел "Замъка" край Самоков и на десетина парцели и имоти вдигнати от Константин Димитров, идва ред и на имота в София. Дълго време част от богатствата стояха на името на офшорни фирми заради делата за неплатени данъци и конфискация водени от държавата срещу Ангелинка като наследничка на покойния си съпруг. След множество перипетии вдовицата бе оправдана напълно. Нещо повече - тя дори заведе дело срещу държавата в Страсбург и го спечели.

Магистратите и присъдиха обезщетение от 430 хиляди евро

заради нарушено право на собственост на наследство от Самоковеца.  Това позволи на Ангелинка официално да придобие фирмите останали от покойния й съпруг, чиято дейност носи солидни печалби. Само една от тях преди време обяви че е на плюс с над 2 милиона лева. Подобна е съдбата на Софийския апартамент. Първоначално той си вода на родна фирма, чиито  собственик е офшорка. Няколко месеца по-късно скритите собственици със свое решение прехвърлят своите акции на родителите на Ангелинка. Твърди се, че преди да стане нейна собственост той е ползван от вдовицата на Самоковеца. Според слуховете Ангелинка наследява от покойния си съпруг и банкови сметки в чужбина.

Говори се, че Ангелинка се е заела да увеличи богатството си. Тя започнала  туристически бизнес малко преди кризата с коронавируса да затрие целия бранш . Чаровната дама има туроператорска агенция. Според сайта дружеството се занимава с организиране на бизнес семинари и екскурзии из екзотични дестинации.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.