Вдовицата на подп. Валентин Терзиев закова военния министър

https://mreja.bg/novini/vdovicata-na-podp-valentin-terziev-zakova-voenniya-ministar/108419 Mreja.bg
Вдовицата на подп. Валентин Терзиев закова военния министър


Тя попита кого пазят от поемане на отговорност


Животът на Димитрина Попова бе почернен, след като грешка доведе до смъртта на партньора й подп. Валентин Терзиев.


 


Самолетът му – МиГ-29 се разби по време на учение край Шабла.


 


Вдовицата на подп. Терзиев отново подложи на критика служебния министър на отбраната Георги Панайотов.


 


Както вече стана ясно, в четвъртък той съобщи, че черната кутия на машината вече е разчетена. По-късно той даде повече подробности по темата. Според думите му, полетът е възстановен до последната секунда, цялата информация е снета. Потвърждават се заключенията от доклада на Военна полиция.


 
"Не е човешка грешка, загубата на пространствена ориентация е нещо специфично. Има посочена вторична причина, има неща, които е могло да бъдат направени по-добре на земята", обясни той.

"А само аз ли виждам освен загуба на генералска ориентация и всякаква министерска такава? С цялото уважение към министър Панайотов и целият му "дипломатически" стаж, който за съжаление не излъчва много опит за поста, който заема, но този инцидент не подлежи ли също на разследване от Прокуратурата и не е в компетенцията на МО, за да дава крайни резултати.....?". Това написа във връзка с последните новини около разследването на инцидента вдовицата на пилота Димитрина Попова в профила си във Фейсбук. 

"Кого пазим от поемане на отговорности и не се ли борихме за промяна???? Това министерство и подчинените му структури трябва да излъчват предимно чест и достойнство, а всъщност вече 5 месеца (обхващам и двата случая) слушаме всевъзможни лъжи.

Надявам се Прокуратурата да работи и то във всички посоки, макар че не останах с такова впечатление след разговорите с разследващи прокурори...

Затова пък нищо няма да "спестя" на обществото, защото всички тези държавни служители (министри, прокурори и генерали) са в негово обслужване.

И както едни могат да дадат живота си за обществото, другите да си поемат отговорностите, съгласно длъжността, която заемат – конкретно визирам Министър (бивши включително) и началник на отбраната, както и командването на ВВС. А Прокуратурата да не спи!", пише в заключение тя, отбелязва blitz.bg. 


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.