Важно за безработните: Вижте какво съобщиха от НОИ

https://mreja.bg/novini/vazhno-za-bezrabotnite-vizhte-kakvo-saobshtiha-ot-noi/105506 Mreja.bg
Важно за безработните: Вижте какво съобщиха от НОИ


От НОИ направиха важно съобщение, отнасящо се за безработните българи, които получават обезщетение за безработица

От НОИ направиха важно съобщение за безработните българи, които получават обезщетение за безработица. Осигурителният институт ще изплати днес на част от  безработни лица паричните обезщетения за безработица за месец април т.г. Тези лица ще получат обезщетенията, отпуснати преди и след обявяване на извънредното положение на 13 март т.г. Общо 124 011 души ще получат обезщетенията днес, пише БЛИЦ.


Подадените заявления за отпускане на парични обезщетения за безработица са 16 908 през месец март. През април месец те са увеличили значително. Тогава техният брой е  достигнал 68 151.


Промяната в графика на изплащане на помощите се дължи на значитеното увеличение на броя на безработните лица. До края на месеца НОИ предвижда още едно  извънредно плащане на дължимите парични обезщетения за безработица за същия период.


Безработните граждани, които днес  не са получили обезщетенията си, трябва да знаят, че сумите ще постъпят по банковите им сметки на 29 май 2020 г.


Близо 91 000 души са останали без работа по време на извънредното положение, сочат официалните данни, а 20 000 са започнали работа.


Преди ден министър Сачева заяви, че ще бъде предложена мярка за борба с безработицата под формата на субсидирана заетост. Анонс за това ще бъде направен през втората половина на месец юни, допълни министърът на труда и социалната политика.0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.