Важно съобщение за всички шофьори

https://mreja.bg/novini/vazhno-saobshtenie-za-vsichki-shofyori/108065 Mreja.bg
Важно съобщение за всички шофьори


Важно съобщение за всички шофьори


КАТ започва нова акция. 


Тя стартира от 19 юли и ще продължи до 25 юли. При полицейската операция ще се проверяват товарни автомобили и автобуси. Полицаите ще следят за спазване на обезопасителни колани, часово време на работа.


Подобен тип операции се провеждат по 4 пъти в годината във всички страни членки на ЕС. Резултатите от предходната полицейска операция отчела 88 нарушения.


„Това са полицейски операции, те са седмични. През май месец се проведе такава също“, каза инспектор Севделина Атанасова.


"В момента повече екипи са изпратени по летните туристически курорти", допълни още тя, цитирана от БЛИЦ. 


В момента тече и още една акция, която приключва в последния ден на месец август. 


В ход е традиционната акция на Пътна полиция „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!“. Тя се провежда в периода между 15 юни – 31 август, а целта е опазване на живота и здравето на децата през ваканционния летен период, пише БЛИЦ, позовавайки се на "Монитор".


По този повод са планирани както превантивни дейности, така и засилване на полицейския контрол най-вече в летните курорти и малките населени места, където обикновено децата прекарват летните месеци.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.