Важно: Ето какво трябва да знаят всички пенсионери за тавана на пенсиите

https://mreja.bg/novini/vazhno-eto-kakvo-tryabva-da-znayat-vsichki-pensioneri-za-tavana-na-pensiite/108311 Mreja.bg
Важно: Ето какво трябва да знаят всички пенсионери за тавана на пенсиите


Важни новини за всички пенсионери

Гълъб Донев даде интервю за БНТ, в което съобщи важни новини за всички пенсионери. 
Служебният вицепремиер и министър на труда и социалната политика каза, че през следващата и по-следващата година все още е рано да се мисли за отпадане на тавана на пенсиите заради наличието на един ограничител: максималния осигурителен доход.


Донев добави, че таванът на пенсиите е вързан с максималния осигурителен доход и максималната пенсия трябва да е 40% от максималния осигурителен доход, ако се следва заложеното в Кодекса.


"Когато започнем постепенно да вдигаме максималния осигурителен доход, постепенно ще отпадне и необходимостта от съществуването на тези ограничители", поясни социалният министър. Според прогнозите му това може да се случи най-рано след 5 години.


"Не може да даваме на една група от пенсионерите повече, а друга да ощетяваме. Трябва да спазваме заложените в ДОО принципи, защото иначе системата става неуправляема", допълни Гълъб Донев, цитиран от БЛИЦ.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.