Важно: Ето какво съобщи Деница Сачева за пенсиите и заплатите

https://mreja.bg/novini/vazhno-eto-kakvo-saobshti-denica-sacheva-za-pensiite-i-zaplatite/105843 Mreja.bg
Важно: Ето какво съобщи Деница Сачева за пенсиите и заплатите


Социалният министър направи важно съобщение за пенсиите и заплатите

Деница Сачева разкри какво ще се случи с пенсиите и заплатите на фона на задълбочаващата се коронакриза. Социалният министър направи важно важно съобщение, засягащо всички работещи и пенсионерите. Сачева е категорична, че няма да се стигне до намаляване нито на минималната заплата, нито на пенсиите.


Социалният министър припомни в ефира на Нова телевизия, че вчера пенсиите са били вдигнати с 6.7% Тя е категорична, че доходите на работниците трябва да бъдат запазени без промяна.


Сачева заяви, че трябва да се следва отговорността към общите пари по отношение мярката 60 на 40. Тя поясни, че успеваемостта на мярката може да се измери по два показателя - броят на спасените работни места и овладяването на ръста на безработицата.


Социалният министър припомни, че през последната седмица ежедневно се регистрират по 1000 безработни. Сачева поясни, че към днешна дата техният брой е 272 000 и намаляването се дължи на предприетите мерки.


От думите й стана ясно, че е възможен ръст на безработицата през септември заради сезонната заетост."Нашите усилия са фокусирани върху подкрепата на заетостта", заяви социалният министър.


Сачева добави, че при необходимост мярката 60 на 40 може да бъде продължена до края на годината.


Тя добави, че вече се готвим за най-лошото, въпреки че се надяваме на най-доброто, но се работи по различни сценарии.


Социалният министър допълни, че се водят преговори за отпускането на за допълнителни средства от ЕК, пише pariteni.bg.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.