Важно: Ето какво финансово облекчение за родителите с малки деца предлага ВМРО

https://mreja.bg/novini/vazhno-eto-kakvo-finansovo-oblekchenie-za-roditelite-s-malki-deca-predlaga-vmro/105850 Mreja.bg
Важно: Ето какво финансово облекчение за родителите с малки деца предлага ВМРО


ВМРО с предложение, което ще се хареса на родителите с малки деца


ВМРО направи важно предложение, което определено ще се хареса на всички родители с малки деца. Предвижда се отпадане на таксата за детските градини за всички деца, които към този момент са приети в детски заведения, ако направеното предложение бъде прието. То вече е обсъдено на Коалиционен съвет, сподели в ефира на „Здравей, България” депутатът Юлиан Ангелов.
 
Той поясни, че се дискутира и друго предложение, според което родителите на неприетите в детска градина деца да бъдат компенсирани финансова. За тях се предвижда финансиране под някаква форма с цел записване на децата им в частни детски заведения.


Ангелов поясни, че механизмът за всичко това трябва да се изработи предварително. Депутатът поясни, че към настоящия момент таксите в държавните градини са между 35 и 70 лева и се определят от съответната община.

Той коментира и наложените глоби на колегите му за неносене на маски в парламента. Ангелов разкри, че някои от тях ще обжалват, тъй като не считат, че са нарушили правилата.

По отношение на предприетите инициативи от някои неправителствени организации, той заяви, че те получават финансиране от чужбина и се опитват да налагат норми, които не се приемат добре у нас, пише pariteni.bg.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.