Важна новина за ваксините и учителите

https://mreja.bg/novini/vazhna-novina-za-vaksinite-i-uchitelite/108102 Mreja.bg
Важна новина за ваксините и учителите


Важна новина за ваксините и учителите


Учителите, които ще се ваксинират, ще получат по два почивни дни. Това обяви служебният министър на образованието Николай Денков. Той аргументира предложението с временното неразположение, което преподавателите биха могли да изпита след поставянето на ваксината против ковид-19.


По думите му вече е подготвен анексът към колективния трудов договор, който трябва да бъде подписан, за да влезе предложението в сила.


Досега имунизираните преподаватели са под 40%, заяви министърът. Той добави, че не се планира ваксините да станат задължителни за учителите, предава БНР.


"Това трябва да бъде осъзнат избор, но осъзнат на базата на достоверна информация. Аз не виждам никаква причина това да настрои когото и да било срещу учителите", заяви Николай Денков и посочи, цитиран от БЛИЦ. Той допълни, че от началото на пандемията общо 120 учители са загубили битката с Covid-19.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.