Важна новина от съвета на ЕС за пътуванията и ограниченията

https://mreja.bg/novini/vazhna-novina-ot-saveta-na-es-za-patuvaniyata-i-ogranicheniyata/109162 Mreja.bg
Важна новина от съвета на ЕС за пътуванията и ограниченията


Важна новина от съвета на ЕС за пътуванията и ограниченията


От съвета на ЕС предлагат важни промени, свързани с ограниченията за пътуване  по време на пандемията. Днес бе приета препоръка за новите правилата. Тя гласи, че от 1 февруари ограниченията трябва да се определят според пътника, а не според страната, от която той пристига.


Препоръката е за разполагащите с валиден сертификат пропускът през границите да е без допълнителни условия.


Според нея сертификатите на ваксинираните ще трябва да бъдат с валидност от 270 дни, а на тези, които са преболедувалите - 180 дни, за тези, които са тествани - до 72 часа от момента на даване на пробата.


За пътуващите без сертификат е възможно да се изиска изследване, което да бъде извършено точно преди пътуването или до 1 денонощие след пристигането им в съответната страна.


Препоръката е тези правила да не важат за пътуващите с важна цел, както и за пограничните работници и за децата, които са на възраст до 12  години.


Изброените предложения е възможно да бъдат прилагани за пътувания от страни, които към настоящия момент не са в тъмночервена зона.


От началото на пандемията съветът на ЕС издава общи препоръки относно ограниченията при пътуване, пише БЛИЦ.0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.