Важна информация за всички, които ще пътуват в празничните дни

https://mreja.bg/novini/vazhna-informaciya-za-vsichki-koito-shte-patuvat-v-praznichnite-dni/108314 Mreja.bg
Важна информация за всички, които ще пътуват в празничните дни


АПИ апелира шофьорите да карат разумно


Утре (3 септември) е последният работен ден преди трите почивни дни около Деня на Съединението – 6 септември.


 


За времето от 18 ч. до 21 ч. ще бъде ограничено движението на камионите над 12 тона:


- по АМ „Тракия“ в участъка от София до Пловдив (п.в. „Север“), в посока Пловдив;
- по АМ „Хемус“ от София до Боаза (кръговото кръстовище при 87-ми км) в посока Варна.

Спира се и тежкотоварният трафик по първокласния път I-1 (Е79) Благоевград – Кресна в двете посоки (от връзката с автомагистрала „Струма“ при Благоевград до връзката с АМ „Струма“ при Кресна), съобщават от Агенция "Пътна администрация".


Съвместната заповед е на Агенция „Пътна инфраструктура“, ГД „Национална полиция“ и ИА „Автомобилна администрация“.

Целта е повишаване на безопасността, увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата и ограничаване на пътно-транспортни произшествия с участие на тежкотоварни превозни средства.


Тежкотоварните превозни средства ще бъдат спрени и на 6-ти септември (понеделник) и 12-ти септември (неделя), от 16 ч. до 20 ч.

Ще бъде ограничено преминаването на автомобилите над 12 т по АМ „Тракия“ в участъка от Пловдив до София в посока столицата и по АМ „Хемус“ от Боаза (кръговото кръстовище при 87-ми км) до София, както и по път I-1 Благоевград – Кресна в двете посоки.


Забраната не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).


 


Във връзка с очаквания интензивен трафик Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да карат разумно и със съобразена скорост, да спазват правилата за движение и да не използват аварийните ленти по автомагистралните участъци за по-бързо придвижване.
Рисковото и емоционално шофиране не гарантира по-кратко пътуване, но застрашава живота и здравето на всички останали, които спазват правилата.


 


На АМ „Хемус“ продължават ремонтно-възстановителните работи на тръбата за София на тунел „Ечемишка“. Трафикът се осъществява двупосочно в тръбата за Варна.


На АМ „Марица“ продължава ремонтът на дилатационни фуги на мостовото съоръжение над р. Йерусалимовска при 82-ри км на АМ „Марица“ в платното за ГКПП „Капитан Андреево“.

До 10 септември движението в участъка от 85-ти до 80-ти на АМ „Марица“ в района на гр. Любимец ще се осъществява двупосочно в платното за Хасково.


Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.

Източник: https:blitz.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.