Въвеждат временна организация в Перник

https://mreja.bg/novini/vavezhdat-vremenna-organizaciya-v-pernik/106200 Mreja.bg
Въвеждат временна организация в Перник


Временна организация на движението се въвежда през следващата седмица в центъра на Перник, съобщи общинският пресцентър.


Промяната се налага заради подмяна на водопровода по ул. "Отец Паисий".


Ще бъде обновен около километър и половина водопровод по безизкопен метод, минимизиращ неудобствата за гражданите, ползващи пътната инфраструктура в участъка. Обектът трябва да бъде завършен в началото на октомври.


Във връзка със строително-монтажните работи от началото на следващата седмица движението ще бъде еднопосочно от моста "Иван Вазов" към печатницата и по ул. "Железничарска" от печатницата до ул. "Миньор". За улеснение ще бъде отворен и участъкът през "Начална спирка".


Тази организация е свързана и с изграждане на временно кръстовище с кръгово движение в пригаровия район. Ако организацията се окаже успешна, тя ще стане постоянна и след изтичане на ремонтните дейности. Това ще позволи освобождаване на нови паркоместа в района, пренаселен от автомобили, уточнява пресцентърът.

Източник: https:novini.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.