Въвеждат нови мерки у нас при нова вълна на коронавируса

https://mreja.bg/novini/vavezhdat-novi-merki-u-nas-pri-nova-valna-na-koronavirusa/108006 Mreja.bg
Въвеждат нови мерки у нас при нова вълна на коронавируса


Въвеждат нови мерки у нас при нова вълна на коронавируса


Новият план за действие при нов пик на пандемията включва затваряне на детските градини в последния етап. Посещението в тях ще е разрешено единствено за деца, чиито родители са имунизирани. Но това ще е при условие, че всички от персонал са ваксинирани.


Стойчо Кацаров заяви, че това ще даде възможност на хората да планират живота си и да преценят кога да се имунизират.


Много родители вече определят мярката като двоен стандарт.


"Не е правилно, тъй като дори и ваксинирани, родителите могат да бъдат преносители. Не виждам защо трябва да има дискриминация – едните да ходят, другите да не ходят", посочва Елица Стоянова, която е родител на малко дете.


Тя споделя, че това няма да е мотивация за нея да се имунизира, предава Нова тв.


"Не виждам причина или поне не е тази, която да ме накара да се ваксинирам, за да си пусна детето на градина. Ще си гледам детето вкъщи, ще работя вкъщи", категорична е младата майка.


Адвокати по медицинско право коментира, че ваксинирани и неваксинирани имат различен статус, когато говорим за пандемията от коронавирус и в случая не може да става дума за дискриминация.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.