Във Варненско обявиха втора грипна ваканция

https://mreja.bg/novini/vav-varnensko-obyaviha-vtora-gripna-vakanciya/105086 Mreja.bg
Във Варненско обявиха втора грипна ваканция


Учениците във Варненско излизат във втора грипна ваканция. В Община Дългопол училищата ще останат затворени до 2 март включително. Заповедта за грипната ваканция е издадена след проверка от РЗИ-Варна. Директорите са решили да се възползват от опцията за обявяване на грипна ваканция заради високия брой на отсъстващи ученици - над 30% в някои от училищата, намиращи се на територията на общината.


Директорът на РУ МОН Варна Венцеслава Генова вече е подписала наредбата.


Директорът на РЗИ-Варна д-р Дочка Михайлова коментира пред БЛИЦ, че за Варна няма данни за училище, в което да има толкова висока заболеваемост и да е наложително прилагането на превантивни мерки като грипна ваканция с цел намаляване на разпространението на заболеваемостта.


Д-р Михайлова заяви, че в случай на необходимост, учениците може да бъдат пуснати в грипна ваканция до 2 март включително, което заедно с почивката на 3 мрат, ще даде възможност за бързо овладяване на заразата.


Втора грипна вълна вече обхвана страната. Забелязва се нарастване на болните. Но засега не е необходимо обявяване на епидемия или някакви по-драстични превантивни мерки, пише Varna24.bg, цитирайки д-р Янка Драганова от РЗИ-Варна.


Експертите предупреждават за втора грипна вълна - грип тип Б, която ще залее страната до дни. 



0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.