Васил Божков се шири в лукс за 7 милиона в Дубай

https://mreja.bg/novini/vasil-bozhkov-se-shiri-v-luks-za-7-miliona-v-dubay/105721 Mreja.bg
Васил Божков се шири в лукс за 7 милиона в Дубай


Обвиняемият за 18 престъпления хазартен бос Васил Божков си живее не по-лошо от емир в Дубай, където се укрива от родното правосъдие. Вече 4 месеца и половина станаха, откакто бе обявен за международно издирване, но вместо между четирите стени в килия на „Майор Векилски“ луксозният беглец е „арестант“ в 5-звездния пентхаус на румънските си авери – милионерите Джовани и Джиджи Бекали, на територията на емирствата, съобщава ПИК.

Дубайската бърлога на 63-годишния олигарх се намира в построения преди три години небостъргач „Адрес Булевард“. Мястото е предпочитано от най-богатите хора на планетата. На разположението на богаташа са спа център и цели 3 басейна с невероятна гледка към Бурж Халифа и центъра на Дубай. Небостъргачът предлага както настаняване на хотелски начала, така и апартаменти и пентхауси за закупуване. Цените на пентхаусите започват от 10 милиона емирски дирхама и достигат 15 милиона. Или в български левове – от 5 до 7 милиона лева.

По отношение на интериора „пещерата“ на Али Баба, която е собственост на румънската фамилия Бекали от три години чрез специално създадена офшорна компания, не се отличава от останалите пентхауси. Тъй като те се предлагат на потенциалните собственици до ключ, а обзавеждането им е идентично, показа справка на ПИК в няколко сайта за луксозни недвижимости, предлагащи за продан пентхауси в „Адрес Булевард“.

Бърлогата на олигарха включва настилки от мрамор и дърво, като обзавеждането е предимно в бяло. Основното помещение е голям хол, прилежащ към трапезарията, в който могат да се настанят до 10 души. Кухнята с мраморна настилка е снабдена със страхотни бели мебели и интегрирани уреди от неръждаема стомана, докато баните са изцяло в мрамор. Прозорците са френски – от пода до тавана. Пентхаусът на Божков разполага с 4 спални, като всяка е със собствена баня. Основната спалня, която най-вероятно е завладял олигархът, е с панорамна гледка към Дубай. А в банята към нея точно през прозореца е монтирана свободно стояща вана, от която Божков се наслаждава на дубайския пейзаж.

В същото време правосъдното министерство у нас продължава да чака отговор на искането си за екстрадацията на Васил Божков от Обединените арабски емирства. Документите, преведени на арабски, бяха изпратени в българското посолство в Абу Даби още на 15 февруари. Следващите действия са изцяло от компетентност на властите на ОАЕ, които на този етап явно не си дават зор в отпращането на бизнесмена, обвинен за ръководене на ОПГ, търговия с влияние, за държане и отчуждаване на културни ценности, за неплащане на стотици милиони такси от хазарт, принуди и какво ли още не...


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.