върнаха в морето около 17 кг незаконен улов на рапани и миди

https://mreja.bg/novini/varnaha-v-moreto-okolo-17-kg-nezakonen-ulov-na-rapani-i-midi/86165 Mreja.bg
върнаха в морето около 17 кг незаконен улов на рапани и миди


Служители на ИАРА върнаха в морето около 17 килограма незаконен улов на рапани и миди. Това е станало по време на проверка по море в Бургаския залив в района на нос Форос. От ИАРА съобщиха, че са забелязали няколко души, които извършват незаконен улов с така наречения драгиращ уред "гагам".

След като са забелязали патрулната лодка на агенцията, нарушителите изоставили всичко и избягали. Служителите на ИАРА са извадили от водата драгиращия уред и незаконния улов - 10 килограма рапани и 7 килограма черни морски миди, който е върнат обратно във водата.

В същия район са открити немаркирани риболовни уреди - парагади, с дължина около 1000 метра, които са извадени и иззети с констативен протокол срещу неизвестен нарушител.

При друга проверка на ИАРА в района на лодкостоянка Приморско са намерени 10 драгиращи уреда. Те били захвърлени на брега или изоставени във водата и предназначението им било за улов на бяла пясъчна мида. Всички открити незаконни уреди са иззети, но собствениците им не са известни.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.