ВЪПРОСЪТ: Кой ще гушне 6 млн. лв. от трагедията в Царево?

Няколко моста бяха почти разрушени от наводнението през септември

https://mreja.bg/novini/vaprosat-koy-shte-gushne-6-mln-lv-ot-tragediyata-v-carevo/119370 Mreja.bg
ВЪПРОСЪТ: Кой ще гушне 6 млн. лв. от трагедията в Царево?

Няколко моста бяха почти разрушени от наводнението през септември

Общината Царево обяви обществена поръчка за ремонт на един от мостовете, които бяха повредени по време на наводнението през септември. Прогнозната стойност на тази поръчка е почти 5 милиона лева без включен ДДС, което с данъка прави около 6 милиона. Обявената процедура за изпълнение на този проект е пряко договаряне.

Това проектно предизвикателство засяга мостовото съоръжение в квартал "Белия бряг" и прилежащата улица, което свързва града с квартал "Василико" и къмпинг "Нестинарка". Въпросът сега е, коя фирма ще поеме отговорността за възстановяването на този важен мост в морския град.

Изпълнителите, които се конкурират за този проект, трябва да изготвят инвестиционен проект, да извършат строителство и да осигурят авторски надзор на аварийно-възстановителните дейности по мостовете в квартал "Белия бряг". Освен това трябва да реконструират част от прилежащата улица с обща дължина от 200 метра, която беше засегната от наводнението. Това включва ремонт на уличното платно, тротоари, улично осветление, пътни съоръжения, силнотокови кабели, слаботокови комуникации, тръбоканална мрежа и нова ВИК канализация.

Срокът за представяне на оферти на потенциалните изпълнители е много кратък - само 5 работни дни. Обществената поръчка беше обявена към края на работния ден на 17 октомври, а офертите се приемаха до днес, 24 октомври. Откриването на офертите е планирано утре в 14 часа.

Мостът беше сериозно увреден по време на септемврийските проливни дъждове, които причиниха множество наводнения в различни райони на община Царево и доведоха до компрометиране на някои основни инфраструктурни обекти. Кметът Георги Лапчев обяви частично бедствено положение в общината, а четирима души загубиха живота си в резултат на тази природна катастрофа.

Общо трябва да бъдат възстановени повече от 13 моста, от които три се намират в самия град и също са в лошо състояние.

Източник: narod.bg

 

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.