Валери Симеонов съобщи добри новини за туристите по родното Черноморие

https://mreja.bg/novini/valeri-simeonov-saobshti-dobri-novini-za-turistite-po-rodnoto-chernomorie/105446 Mreja.bg
Валери Симеонов съобщи добри новини за туристите по родното Черноморие


Валери Симеонов съобщи добри новини за туристите по родното Черноморие


По време на извънредния брифинг днес Валери Симеонов зарадва всички, които планират почивка на родното Черноморие. Този сезон достъпът до чадъри и шезлонзи на плажа ще е безплатен. Спазването на дистанция между клиентите в заведенията и шезлонгите на плажа ще е задължително.


Началото на летния сезон е планирано за 1 юли, обяви зам.-председателят на парламента.


Валери Симеонов изрази надежда, че на 1 юли ще бъдат отворени курортите у нас. Той допълни, че ако се наложи забавяне, стартът на сезона ще се случи през август.


Симеонов допълни, че се въвежда използването на талони, купони и ваучери за конкретни услуги в туризма и скоро предстои обявяването на условията за тяхното ползване.


Той заяви, че ще се предприемат мерки по отношение на нискобюджетния туризъм, насочени към обектите, които са извън големите населени места.


Валери Симеонов каза още, че безплатните чадъри и шезлонги ще бъдат компенсирани от държавата за сметка на концесионната такса за плажовете.


Лидерът на НФСБ уточни, че разстоянието между масите в заведенията и шезлонгите на плажа ще бъде 1.5 м, а не 2,5 метра, както първоначално се говореше.


От думите му стана ясно, че в момента се разглежда мярка за удължаване на правото на строителство в националните курорти.


Валери Симеонов е на мнение, че няма да смисъл да се ограничава строителството и общинските съвети трябва да имат право с решения да удължат срока за строителни дейности, пише БЛИЦ.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.