Валентин Златев от "Лукойл България" замесен в брутални схеми с Корнелия Нинова! (Подробности)

https://mreja.bg/novini/valentin-zlatev-ot-lukoyl-balgariya-zamesen-v-brutalni-shemi-s-korneliya-ninova-podrobnosti/105624 Mreja.bg
Валентин Златев от "Лукойл България" замесен в брутални схеми с Корнелия Нинова! (Подробности)


Валентин Златев подкрепя напълно Корнелия Нинова да остане начело на БСП, защото има да й връща за скандалния закон за горивата!

За никого не са тайна близките отношения на председателя на БСП Корнелия Нинова с председателя на контролния съвет на „Лукойл България“ Валентин Златев. За да бъдат съвсем скрепени по български стандарт, мъжът на Нинова Димитър Нинов от години е на апетитна длъжност в компанията.

Този нюанс обаче не е от особено значение на фона на големите жестове, които левицата направи под личната диктовка на Нинова. Един от тях е подкрепата за спорния и откровено лобистки закон за горивата, който БСП гласува заедно с ГЕРБ, за да удовлетвори интересите на Златев.


Със закона на практика бяха ударени малките в бизнеса с горивата и подпомогнати големите играчи като “Лукойл”. Нинова не се поколеба да подкрепи закона, въпреки че парламентарната група на социалистите не беше единна по казуса.


Днес явно е дошло време да се връщат жестове и затова Валентин Златев лично се е заел да издейства подкрепа за Нинова чрез приближени в БСП. Той е провел няколко телефонни разговора с видни социалисти, в които ясно е дал да се разбере, че неговият личен председател е Нинова и тя трябва да остане на поста си. Това изглежда още по-сериозно на фона на напрежението около Златев, предвид отстраняването му от шефското място в компанията, както и намеците на Валери Симеонов, че трябва да има разследване срещу него. Така се оказва, че единствената политическа маша на Златев е Корнелия Нинова и БСП.


Не е изненада, че именно по тази линия действа и Румен Овчаров, който беше представител на държавата в борда на „Лукойл“. Освен това дълги години срещу него и Нинова се водеше дело, в което и двамата бяха обвинени в схеми с власт и пари. Интересът на Овчаров е да търгува влиянието си в БСП с политическите играчи, за да си осигури спокойствие. Всичко това обяснява защо през последните месеци Нинова свали от говоренето си иначе любимата й тема с паралелната държава, където власт и бизнес действат в синхрон. Тя отдавна е част от този пъзел, а днес той излиза наяве.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.