В Китай вече тестват ваксина против коронавирус

https://mreja.bg/novini/v-kitay-veche-testvat-vaksina-protiv-koronavirus/105191 Mreja.bg
В Китай вече тестват ваксина против коронавирус


Доброволци от град Ухан, епицентърът на вирусното огнище с коронавирус, се съгласиха да участват в тестовете на ваксина срещу опасното заболяване. Участниците са разделени в три групи.


Англоезичното китайско изданив Global Times съобщава, че първата коронавирусна ваксина е била предоставена на доброволци в Китай в събота, пише БЛИЦ, позовавайки се на БНР. 


В документа, описващ ваксината е посочено, че се извършва клинично изпитание за рекомбинантна нова коронавирусна ваксина (аденовирусен вектор). Участниците в тестването на ваксината са здрави възрастни хора между 18 и 60 години, гласи още официалният документ, пише БЛИЦ. 


Междувременно стана ясно, че ситуацията в Испания рязко се влошава. Броят на заразените и жертвите се увеличава постоянно. Испански медии съобщават, че на всеки седем минути умира по един човек в страната, покосен от коронавирус. 


По последни данни броят на заразените у нас вече е 163 души. 103 от тях са в столицата. Сред заразените в страната е и хирург от МБАЛ "Бургасмед". Преди седмица той се е завърнал от почивка в Пампорово. Медикът е ползвал болничен в рамките на 1 седмица, тъй като не се е чувствал добре. Под карантина са и негови колеги, с които той е общувал, както и пациенти в бургаската болница. 



0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.