В Идлиб настъпи "предпазливо спокойствие"

https://mreja.bg/novini/v-idlib-nastapi-predpazlivo-spokoystvie/86996 Mreja.bg
В Идлиб настъпи "предпазливо спокойствие"


Представители на сирийската опозиция съобщиха, че въздушните удари в Северозападна Сирия са спрели след влязлото в сила прекратяване на огъня в провинция Идлиб, целящо да потуши насилието след тримесечна правителствена офанзива, предаде Асошиейтед прес.

Организацията Сирийски център за наблюдение на човешките права, с централа във Великобритания, заяви, че днес в провинция Идлиб е настъпило "предпазливо спокойствие", след като над провинцията са спрели да летят самолетите на бойната авиация, предава БТА.

Ахмад Шейхо от опозиционната Сирийска гражданска защита, известна още като "белите каски", заяви, че от полунощ "в небето вече няма военни самолети", но добави, че артилерийските обстрели продължават.

Сирийски държавни медии цитираха неназован военен, по думите на когото от полунощ е влязъл в сила режим на спиране на огъня под условие.

Според съобщенията бунтовниците ще трябва да се оттеглят на 20 км от демилитаризираните зони, договорени със споразумението за прекратяване на огъня от септември миналата година.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.