В Банско дерат кожи с цените! Супичка за 16 лв, салатка – за 20

https://mreja.bg/novini/v-bansko-derat-kozhi-s-cenite-supichka-za-16-lv-salatka-za-20/109336 Mreja.bg
В Банско дерат кожи с цените! Супичка за 16 лв, салатка – за 20


В Банско отново дерат кожи с цените, видя Мрежа.


Зимният курорт, който всяка година привлича куп туристи, е на път да прогони голяма част от тях заради безобразните цени в заведенията. Бърза проверка показа, че в момента и заведенията, и хотелите са надули и без това високите си цени с още поне 30 на сто.


Тричленно семейство трябва да се бръкне с около 3-4 бона, ако иска да отседне в някой от по-добрите хотели. Още по-сериозно кожодерство обаче са цените в заведенията за хранене. Където най-обикновена салатка, при това с не твърде голям грамаж, се харчи за между 15 и 20 лева. „Няколко накълцани зеленчука с малко сирене излизат златни! При положение, че реалната им цена е около 5 лева“, ядосват се клиентите на заведенията.


Крем супа от манатарки е 16 лв. Ако човек иска да се поглези и да хапне по-солидно, ще трябва да се бръкне още по-дълбоко. Порция паста стига до 30 лв, а цените на основните са двойно повече – между 40 и 60 лв. Телешкото с гарнитура е между 50 и 60 лв, морските дарове също са над 50 лв. На фона на тези стойности, пилешкото със зеленчуци е направо „евтино“ – „едва“ 35 лв.


Цените на алкохола пък достигат космически суми. В курорта човек съвсем спокойно може да откаже пиенето завинаги след като му се наложи да се бръкне с около 200 лв за 750 мл марково шампанско. Бутилката е уиски тръгва от 100 лв и стига до 400 лв. А една чашка е между 9 и 15 лв.


Източник: Лупа


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.