Ужас! Влакът от София до Бургас се запали

https://mreja.bg/novini/uzhas-vlakat-ot-sofiya-do-burgas-se-zapali/106293 Mreja.bg
Ужас! Влакът от София до Бургас се запали


Пожар в локомотива на бързия влак по линията София - Бургас. Инцидентът стана днес по обяд в района на ЖП прелеза край айтоското село Карагеоргиево. Въпреки че пътниците са евакуирани, не е имало опасност за пътуващите и персонала във влака, съобщиха от БДЖ. Огънят тръгнал от машинното отделение на локомотива. Бързата реакция на машинистите не е позволила пламъците да се разраснат.


Най-вероятно става въпрос за късо съединение. Щетите най-много си личат по разбитите прозорци. Евакуирани бяха 30 души.


По-късно композицията е придвижена до гарата в Черноград, от където друг влак да извози пътниците до Бургас.


"Аз бях заспал. Във влака бях заспал. По едно време ставам след 5 мин. Викат ме, ставай влакът гори. И аз станах. Това беше цялата истина. Ние станахме и тръгнахме назад", каза пред БНТ Господин Стефанов.


"Как няма да се уплашиш. Добре, че кондукторката дойде и ни накара да отидем в последния вагон всичките", каза Златина Иванова.


"Излязоха пламъци, после пушек. Мирише на гума, на пластмаса и така нататък", каза Младен Иванов.


Машинисти споделят, че зачестяват все повече инцидентите в старите локомотиви.


"Вътре са масла, стотици литри масла. Тук има филтри, които горят, които развиват висока температура. Това е. Запалваме се и това е", каза Красен Ченешев, машинист.


Пострадалият локомотив е изтеглен към гарата в Карнобат.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.