Ужас! Ето как може да се озовете с кучешко месо на трапезата си за Великден, вместо агнешко

https://mreja.bg/novini/uzhas-eto-kak-mozhe-da-se-ozovete-s-kucheshko-meso-na-trapezata-si-za-velikden-vmesto-agneshko/109357 Mreja.bg
Ужас! Ето как може да се озовете с кучешко месо на трапезата си за Великден, вместо агнешко


Били залети от поръчки много преди наближаването на празниците


Оказва се, че наближаващият Великден ще изправи българите пред поредния ужас.


 


Колкото и невероятно да ви звучи, голяма част от нас ще сложат на трапезата си кучешко месо, вместо традиционното агнешко, без дори да подозират.


 


Стотици хора сигнализираха, че са попаднали на страница „Родопска овчарка“ във Фейсбук.


Собствениците на тази страница в социалната мрежа се представят като притежатели на малка семейна ферма, в която се отглеждат кучета. И забележете, тук идва скандалната част – кучетата се предлагат за консумация.


 


Припомняме, че умъртвяването на тези животни за производство на храна, както и вносът на кучешко месо, е незаконно.


Въпреки това собствениците на въпросната ферма отбелязват, че вече записват поръчки за Великден и Гергьовден. Както сами се досещате, чевермето няма да е от агне, а от куче.


 


Те самите разкриват, че още преди да наближат празниците, са залети от поръчки. Цената, на която се предлага кучешкото месо е близка до тази на агнешкото.


Заради множеството ругатни и закани, които отнесли собствениците на страницата в социалната мрежа, те отбелязват, че са направили всичко това, за да провокират.


 


Посочват, че нямат никакво намерение да продават месо от кучета или пък какъвто и да било друг вид месо. Дори напротив – твърдят, че са застъпници за правата на животните.


Не е изключено обаче да хапнете кучешко месо, вместо агнешко, без дори да подозирате, ако отидете на гости на някой от клиентите на въпросната ферма.


 


Каква е истината в крайна сметка, това биха могли да кажат компетентните органи, ако все пак решат да си свършат работата.


Източник: blitz.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.