Ужас: Доц. Кунчев със страшни разкрития и прогноза!

https://mreja.bg/novini/uzhas-doc-kunchev-sas-strashni-razkritiya-i-prognoza/106056 Mreja.bg
Ужас: Доц. Кунчев със страшни разкрития и прогноза!


Доц. Кунчев със страшна прогноза!

"Не искам да плаша никого, но ако продължим да не спазваме мерките и да правим, каквото искаме, не сме застраховани от ужаса на Испания и Италия", не скри тревогата си пред Нова телевизия главният държавен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев.


 


По думите му, Ковид-19 е изменен и в момента заразява по-лесно от преди. Досега се твърдеше, че най-опасно е ако някой киха и кашля до теб, но вече е достатъчно да говориш със заразен човек без предпазна маска. И пак можеш да се заразиш с не по-малки последствия.


 


"Достатъчно е да стоиш час или два в затворено помещение и да говориш с носител на вируса. Да говориш с него без маска и сте готови - заразата е факт", заяви Кунчев.


 


Той отново алармира колко важни са мерките и това хората да не се събират на големи групи. И посочи с Добрич, където собственик на кланица за гъски е организирал 4 дневна почивка на служителите си в Копривщица.


 


42-ма души от кланицата в момента се тестват, защото сред тях има хора с оплаквания. А доц. Кунчев прогнозира, че е напълно вероятно заради тази и подобни екскурзии Добрич да се превърне в ново огнище на заразата от Ковид-19.


 


Припомняме, че заразените за последните 24 часа в страната са 204, но рекорден брой от 16 човека са починали.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.