Уолстрийт заличи почти напълно вчерашните загуби след само час търговия

https://mreja.bg/novini/uolstriyt-zalichi-pochti-napalno-vcherashnite-zagubi-sled-samo-chas-targoviya/86936 Mreja.bg
Уолстрийт заличи почти напълно вчерашните загуби след само час търговия


Пазарът на акции на Уолстрийт стартира търговията в четвъртък със солиден отскок, заличавайки само в рамките на малко повече от час почти целия вчерашен спад след края на заседанието на Федералния резерв.

Изглежда, че инвеститорите преместиха фокуса си на внимание от предпазливите послания на Фед относно лихвената политика в бъдеще и го насочиха отново към корпоративните отчети и надеждите за прогрес в подновените по-рано през седмицата търговски преговори между САЩ и Китай, съобщава БНР.

От 296-те компании, влизащи в индекса S&P500, които представиха досега своите финансово резултати за последното тримесечие, цели 74,7% надвишиха пазарните прогнози за печалбите, според данни на Refinitiv.

Малко повече от час след старта на днешната търговия, индексът DJIA вече се повишава с близо 250 пункта (с 0,93%), заличавайки значителна част от вчерашния спад с 333 пункта. Най-солиден ръст бележат акциите на технологичните гиганти, влизащи в индекса на "сините чипове", като акциите на Microsoft Corp. поскъпват с 2,41%, на IBM - с 2,69%, на Intel Corp. - с 2,1%, на Ciso Systems - с 2,36% и на Apple Inc. - с 1,98%.

Широкият индекс S&P500 се повишава с 0,93%, като и тук най-солиден ръст има при технологичните компании. Подиндексът SPDR Technology Select Sector ETF се повишава с 2,04%.

Технологичният индекс Nasdaq Comspoite пък вече нараства с 1,56%, заличавайки вече вчерашното си понижение с 1,2%.

По-солиден спад с 5,5% бележат единствено акциите на Qualcomm Inc., след като компанията за производство на микрочипове намали прогнозите си за финансовите резултати през текущото тримесечие, отчасти поради въведената неотдавна забрана за износа на продукти на американски компании за китайския технологичен гигант "Хуавей".

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.