Унищожават вековно дърво в София заради интересите на…

https://mreja.bg/novini/unishtozhavat-vekovno-darvo-v-sofiya-zaradi-interesite-na/109378 Mreja.bg
Унищожават вековно дърво в София заради интересите на…


Секвоята се намира в частен имот, но…


Вековно дърво в София е напът да бъде унищожено заради нечии интереси.



Жители на столичния квартал „Овча купел“ разкриват, че отрова погубва 100-годишна секвоя. Дървото е в близост до 402 блок на ул. „Промишлена“. То е една от общо четирите вековни секвои в столицата.



Очевидци разкриват, че още през миналата година им направило впечатление, че някой се опитва да посегне върху вековното дърво. При това са регистрирани не един, а три такива опита.



За момента злосторниците не са известни. Те обаче пробиват ствола на дървото с бормашина, след което пълнят образуваните дупки с нафта или някакъв препарат, който унищожава вековната секвоя.


За това алармира инициативната група за спасяването на секвоята, информира Нова тв.



При все, че дървото се намира в частен имот, то не може да бъде отрязано. Вероятно именно това е причината, поради която се правят опити да бъде унищожено. В тази връзка според жителите на квартала опитите за унищожаването на вековната секвоя са свързани с разрешителните за строежи в близост, които вече са издадени.


Източник: pik.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.