Украинските бежанци у нас с нова тактика

https://mreja.bg/novini/ukrainskite-bezhanci-u-nas-s-nova-taktika/109379 Mreja.bg
Украинските бежанци у нас с нова тактика


В същото време оставят техните на платен паркинг


Бежанците от Украйна вкараха нова тактика.


 


Проверка сред фирмите, предлагащи коли под наем у нас сочи, че около 3 хиляди автомобила, са били наети от украински бежанци само в рамките на последния месец.


 


Оказва се, че огромният им интерес към колите под наем съвсем не е случаен. Те предпочитат да карат автомобили с българска регистрация като същевременно оставят личните им автомобили на платен паркинг. Причината за това са зачестилите напоследък кражби.


 


От фирмите в бранша обаче отбелязват, че въпреки драстично нарасналия интерес от страна на украинците, те все пак съблюдават някои изисквания, преди да им отдадат автомобил под наем. Едно от тях, което е и сред водещите е да са регистрирани у нас, както и да са получили статут на временно пребиваващи.


 


Ако разполагат само с украински паспорт, управителите на фирми за коли под наем не рискуват да сключат сделка с тях.


В случай, че украинецът притежава български документи, тогава отдаването на автомобил под наем става изключително бързо и лесно. Тогава единствено трябва да покаже настоящия си адрес и да бъде направена застраховка.


 


Разбира се някои от по-малките фирми поемат риска да отдадат коли под наем и на украински бежанци, които не са със статут на временно пребиваващи. Те обаче признават, че автомобилите, които им предоставят са възможно най-евтините и стари.


Източник: telegraph.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.