Удължиха срока за техническите паспорти на сградите. Ето докога!

https://mreja.bg/novini/udalzhiha-sroka-za-tehnicheskite-pasporti-na-sgradite-eto-dokoga/107647 Mreja.bg
Удължиха срока за техническите паспорти на сградите. Ето докога!


Причината за поредното удължаване е високата степен на несигурност


Срокът за изготвяне на технически паспорти на съществуващите строежи, бе удължен отново. Този пък до края на 2024 година.


 


Това предвижда проект за изменение на Наредба №5 от 2006 г. за техническите паспорти на строежите, публикуван от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) за обществено обсъждане.


 


Промяната предвижда срокът да важи, както и досега, за сградния фонд – държавна, общинска или частна собственост, в това число строежите смесена държавна и частна собственост или смесена общинска и частна собственост, и техническата инфраструктура.


 


Причината за поредното удължаване е високата степен на несигурност, породена от пандемията от COVID-19 и последиците от нея. Именно те могат да доведат до сериозни затруднения за собствениците на сгради да се справят времево и финансово със сега определения срок за съставяне на технически паспорти – до 2022 г.

Източник: https:retro.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.